AeroPress recept

Deze stappen laten zien hoe je met gemak een heerlijke kop koffie kan zetten met de AeroPress. Wij gebruiken bij frekko de ProBarista G-iota om de koffie te malen.

Basisdata:
– Brew ratio 1:16,4
– 14 gram koffie
– 200 gram water 96 graden Celsius
– Zettijd 1:30 minuten

Benodigdheden:
– AeroPress (link)
– AeroPress filter
– Weegschaal met timer (link)
– Waterkoker (bijv. Hario Buono)
– Koffiemolen (bijv. ProBarista G-iota)
– Lepel

stap

Volg deze stappen en zet een heerlijke kop koffie met de AeroPress!

1

Weeg 14 gram koffie en maal deze op maalstand 30-45 met de ProBarista G-iota dit is een medium-fijne maalgrootte. 

2

Plaats de filter in de AeroPress en maak deze nat, zo verwijder je alle smaken en geuren die in de filter zitten.

3

Doe de koffie in de AeroPress en tare de weegschaal naar 0.

4

Start de timer en schenk de totale 200 gram water over de koffie.

5

Roer 3 keer met een lepel, en doe de stopper van de AeroPress erop. Hierdoor druppelt de koffie niet door. 

6

Wacht 60 seconden en haal de stopper eraf, roer weer 3 keer.

7

Plaats de stopper terug op de AeroPress en druk in ongeveer 30 seconden alle koffie rustig uit de Aeropress.

8

Voor serveren, roer door de koffie en laat deze wat afkoelen. Geniet!

Aeropress Aerobie frekko

Heb je genoten van dit recept? Deel het en tag  @frekko_nl

Shopping Cart
Translate
Scroll to Top
[]