Espresso recept

Deze stappen laten zien hoe je met gemak een heerlijke espresso kan zetten. Wij gebruiken bij frekko de ProBarista G-iota om de koffie te malen.

Basisdata:

– Brew ratio 1:2,5
– 18 gram koffie
– water 92-96 graden Celsius
– Zettijd 0:29 minuten

Benodigdheden:
– Espressomachine 
– Filterdrager (VST 18 GRAM)
– Tamper (bijv. Heavy Tamper)
– Weegschaal met timer (link)
– Koffiemolen (bijv. ProBarista G-iota)

stap

Volg deze stappen en zet een heerlijke espresso met jouw espressomachine!

1

Weeg 19 gram koffie en maal deze op maalstand 5-20 met de ProBarista G-iota dit is een fijne maalgrootte. 

2

Doe de gemalen koffie in een voorverwarmde droge filterdrager. Zorg ervoor dat de koffie gelijkmatig verdeeld is.

3

Druk de gemalen koffie aan met een tamper (niet te hard, niet te zacht)

4

Spoel de zetgroep kort door zonder dat de filter in de zetgroep zit. 

5

Doe de filterdrager in de zetgroep en druk op de knop (start met het zetten van een espresso). Start meteen met timen. De eerste druppels espresso belanden na een seconde of 6 in het kopje.

6

Na 29 seconden stop de espressomachine. Je espresso is klaar.

8

Roer kort met een lepel door de espresso, en geniet!

espresso recept frekko

Heb je genoten van dit recept? Deel het en tag  @frekko_nl

Shopping Cart
Translate
Scroll to Top
[]