Hario V60 recept

Deze stappen laten zien hoe je met gemak een heerlijke kop koffie kan zetten met de Hario V60 02. Wij gebruiken bij frekko de ProBarista G-iota om de koffie te malen.

Basisdata:
– Brew ratio 1:16,4
– 22 gram koffie
– 360 gram water 94-95 graden Celsius
– Zettijd 3:00 minuten

Benodigdheden:
– Hario V60 (link)
– Hario V60 filter
– Weegschaal met timer (link)
– Waterkoker (bijv. Hario Buono)
– Koffiemolen (bijv. ProBarista G-iota)
– Lepel

stap

Volg deze stappen en zet een heerlijke kop koffie met de Hario V60!

1

Weeg 22 gram koffie en maal deze op maalstand 35-50 met de ProBarista G-iota dit is een medium-fijne maalgrootte. 

2

Plaats de filter in de V60 en maak deze nat, zo verwijder je alle smaken en geuren die in de filter zitten.

3

Doe de koffie in de V60 en tare de weegschaal naar 0.

4

Start de timer en schenk tot 66 gram water over de koffie, zorg ervoor dat alle koffie nat is.

5

Wacht 45 seconden, laat de koffie bloomen.

6

Na 45 seconden schenk binnen 70 seconden in een rondgaande beweging door tot 360 gram.

7

Na 45 seconden schenk binnen 70 seconden in een rondgaande beweging door tot 360 gram.

8

Roer met een lepel voorzichtig door de koffie

9

Op 1:40 minuten pak de V60 vast en maak een draaiende beweging waardoor de koffie begint te kolken.

10

Wacht tot alle koffie uit de filter is gelopen, hoe lang dit duurt  hangt af van je maalstand. Mik op 3:00 minuten.

11

Voor serveren, roer door de koffie en laat deze wat afkoelen. Geniet!

hario v60 dripper frekko

Heb je genoten van dit recept? Deel het en tag  @frekko.nl

Shopping Cart
Translate
Scroll to Top
[]