Kalita Wave 155 recept

Deze stappen laten zien hoe je met gemak een heerlijke kop koffie kan zetten met de Kalita Wave 155. Wij gebruiken bij frekko de ProBarista G-iota om de koffie te malen.

Basisdata:
– Brew ratio 1:16,3
– 16 gram koffie
– 250 gram water 92-95 graden Celsius
– Zettijd 2:50 – 3:10 minuten

Benodigdheden:
– Kalita Wave 155 (link)
– Kalita Wave 155 filter (link)
– Weegschaal met timer (link)
– Waterkoker (bijv. Hario Buono)
– Koffiemolen (bijv. ProBarista G-iota)

stap

Volg deze stappen en zet een heerlijke kop koffie met de Kalita Wave 155!

1

Weeg 16 gram koffie en maal deze op maalstand 40-55 met de ProBarista G-iota dit is een medium maalgrootte. 

2

Plaats de filter in de Kalita en maak deze nat, zo verwijder je alle smaken en geuren die in de filter zitten.

3

Doe de koffie in de Kalita en tare de weegschaal naar 0.

4

Start de timer en schenk 30 tot 40 gram water over de koffie, zorg ervoor dat alle koffie nat is.

5

Wacht 30 seconden, laat de koffie bloomen.

6

Na 30 seconden schenk binnen 70 seconden in een rondgaande beweging door tot 250 gram.

7

Wacht tot alle koffie uit de filter is gelopen, hoe lang dit duurt  hangt af van je maalstand. Mik op 3:00 minuten.

8

Voor serveren, roer door de koffie en laat deze wat afkoelen. Geniet!

kalita wave dripper frekko

Heb je genoten van dit recept? Deel het en tag  @frekko_nl

Shopping Cart
Translate
Scroll to Top
[]