Brazil — Do Cedro

EUR 9.60

Traditional style Brazil coffee, very little acidity, delicate nutty aftertaste

ABOUT

BRAZIL — DO CEDRO

Sebastião started the Do Cedro farm in 1983.  Their location’s unusually high altitude and microclimate provides the perfect environment for coffee trees to grow gradually, giving its beans a more delicate and pronounced flavour.  After harvesting, the beans have been dried on raised flat beds to increase sweetness. This coffee gives us everything we want from a proper Yellow Catuai from Brazil: a pleasant body, nougat-like sweetness and a nutty after taste that is enjoyable in a black or milk-based coffee.

FACTS

ORIGIN

Brazil

REGION

Chapadão

PRODUCER

Fazenda do Cedro

ALTITUDE

1400m

VARIETAL

Yellow Catuai

PROCESS

Natural

CUPPING SCORE

84

WEIGHT

1000g, 250g

ABOUT [NL]

ABOUT [NL]

BRAZILIË – DO CEDRO

Sebastião begon de Do Cedro boerderij in 1983. De ongewoon hoge ligging en het microklimaat van hun locatie bieden de perfecte omgeving voor de geleidelijke groei van de koffiebomen, waardoor de bonen een meer delicate en uitgesproken smaak krijgen. Na de oogst zijn de bonen gedroogd op verhoogde vlakke bedden om de zoetheid te verhogen. Deze koffie geeft ons alles wat we willen van een echte Yellow Catuai uit Brazilië: een aangename body, een nougat-achtige zoetheid en een nootachtige nasmaak die lekker is in een zwarte koffie of koffie op basis van melk.

Scroll to Top