Vietnam — Mr. Toi

EUR 9.20

A velvety, full bodied Vietnamese coffee produced by “the Canephora guru” Mr. Toi

ESPRESSO ROAST

ABOUT

VIETNAM — MR. TOI

Top-notch Canephoras are the hallmark of Toi Nguyen.  Mr. Toi was the first Vietnamese farmer to produce specialty Canephoras. He invested in experimental processes to elevate the quality of his coffees, therefor reaching competition grade quality.  He grows coffees that cause a sensation and completely dispel the prejudice that “Canephora can’t taste good.”. This particular coffee has been fermented for 24 hours giving it a full bodied, velvety flavour profile. Which makes it a hit in any espresso.

FACTS

ORIGIN

Vietnam

REGION

Bảo Lộc

PRODUCER

Mr. Toi

ALTITUDE

950m

SPECIES

Canephora

VARIETAL

Robusta 138

PROCESS

24 hrs fermented, Fully washed

CUPPING SCORE

84

ROAST PROFILE

Espresso

WEIGHT

1000g, 250g

ABOUT [NL]

ABOUT [NL]

VIETNAM — MR. TOI

Canephora’s van topkwaliteit zijn het kenmerk van Toi Nguyen. Mr. Toi was de eerste Vietnamese boer die speciale canephora’s produceerde. Hij investeerde in experimentele processen om de kwaliteit van zijn koffies te verhogen en zo de kwaliteit van de concurrentie te bereiken. Hij teelt koffies die een sensatie veroorzaken en het vooroordeel dat “Canephora niet goed kan smaken” volledig ontkrachten. Deze specifieke koffie is 24 uur gefermenteerd waardoor hij een vol, fluweelachtig smaakprofiel krijgt. Dat maakt het een hit in elke espresso.

Scroll to Top