Tricolate recept

Deze stappen laten zien hoe je met gemak een heerlijke kop koffie kan zetten met de Tricolate. Wij gebruiken bij frekko de ProBarista G-iota om de koffie te malen.

Basisdata:
– Brew ratio 1:16,7
– 15 gram koffie
– 250 gram water 98 graden Celsius
– Zettijd 3:00 minuten

Benodigdheden:
– Tricolate (link)
– Tricolate filter (link)
– Weegschaal met timer (link)
– Waterkoker (bijv. Hario Buono)
– Koffiemolen (bijv. ProBarista G-iota)

stap

Volg deze stappen en zet een heerlijke kop koffie met de Tricolate!

1

Weeg 15 gram koffie en maal deze op maalstand 60-85 met de ProBarista G-iota dit is een grove maalgrootte. 

2

Plaats de filter in de Tricolate en maak deze nat, zo verwijder je alle smaken en geuren die in de filter zitten.

3

Doe de koffie in de Tricolate zet deze op de weegschaal en tare de weegschaal naar 0.

4

Start de timer en schenk 45 gram water via de douchezeef over de koffie, zorg ervoor dat alle koffie nat is.

5

Wacht 45 seconden, laat de koffie bloomen.

6

Na 45 seconden schenk tot 250 gram water over de koffie. 

7

Wacht tot alle koffie uit de Tricolate is gelopen, hoe lang dit duurt hangt af van je maalstand. Mik op 3:00 minuten.

8

Voor serveren, roer door de koffie en laat deze wat afkoelen. Geniet!

Tricolate_brewer_recipe frekko

Heb je genoten van dit recept? Deel het en tag  @frekko_nl

Shopping Cart
Translate
Scroll to Top
[]